2009. április 1., szerda

Április 1.: Ismét HS&E

Ma egy éve megemlékeztem arról, milyen örömöket jelent az angol munkavédelem (Health, Safety and Environment) közelében lenni, most ismét vannak híreim erről a területről.
Azóta például született egy előírás, hogyan kell étkezni az íróasztaloknál. Az egy dolog, hogy az élelmiszert a termékmintáktól távol kell tartani, de arra is kitér a dokumentum, hogy étkezés előtt kezet kell mosni. Nem feledkezik el arról sem a törvényalkotó, hogy kiemelje, a kávéautomatáknál beszerzett ital forró, ezért az előírás szerinti fedőt és papírgallért alkalmazni vagyunk kötelesek a papírpoháron. Továbbá felhívja a figyelmünket, hogy óvatosan igyuk a forró italt, nehogy megégesse a nyelvünket.
És aki azt hiszi, viccelek, az nagyon téved. A fentiek tudomásulvételét mindenkinek aláírásával kellett igazolnia.
Ehhez képest már tényleg hab a tortán, hogy nyáron közlekedési lámpát fognak felszerelni az egyik belső utcácskára, mert elkezdődik az épületek felújítása és meg fog növekedni a teherautó-forgalom. Ezt kb. úgy kell elképzelni, mintha a BME K épületének kertjében levő aszfaltozott úton lenne valahol lámpa, de tetszőlegesen behelyettesíthető más egyetem kertje is. Azt még nem tudni lesz-e hozzá hívógomb.

Nincsenek megjegyzések: