2008. április 1., kedd

HS&E - nem tréfadolog!

Nagy volt a pezsgés az elmúlt hetekben az osztályon, ugyanis mára volt kitűzve a hírhedt safety audit! Ez arról szól, hogy értékelik az osztályt biztonság szempontjából. Aki kicsit is kapcsolatba került angolokkal a Health, Safety&Environment kapcsán, azt vagy a hideg veríték veri ki vagy alig bírja visszafogni a röhögőgörcsöt. Tekintsük át, milyen intézkedések történtek eddig:

  • Elvégeztük az éves kötelező ergonómiai elemzést a munkakörnyezetünkre és végigcsináltuk a hozzá kapcsolódó online ergonómiai képzést.
  • Mindenkinek felhívták a figyelmét, hogy ne tároljon élelmiszert termékminták mellett.
  • Nyomatékosították, hogy a labor "nedves" részébe csak védőszemüveggel és köpennyel felszerelve lehet belépni. Négyfajta védőszemüveg közül lehetett választani, indokolt esetben dioptriásat készíttetnek.

Most jönnek a komolyabbak:

  • A lépcsőházba "Watch your step!" figyelmeztetések kerültek.
  • Kineveztek tűzvédelmi felelősnek, ami abból áll, hogy ki kell hajtanom mindenkit az osztályról, amennyiben lángolás esete forog fenn. A devianciákat egy erre rendszeresített űrlapon kell jelölnöm.
  • Le kellett ragasztanunk kétoldalas ragasztóval néhány súlyosabb (~ 5 kg) parfümösüveg-makettet, mert egyszer előfordult, hogy az egyik leesett. Kb. 30 ilyen üveg van az osztályon, szerencsére csak mutatóba csináltuk meg párra.
  • Felvetettem, hogy rakjunk szivacsokat az asztalsarkokra, mert az is veszélyes lehet, de ők nem látták ilyen vészesnek a helyzetet. (Pedig én szóltam! :-) ) Inkább azt mondták, hogy bugyoláljuk be azokat a kollégáimat, akik a legtöbb bajt okozzák.

Ilyen véres előkészületek után ma reggel pár órára megszűnt a telep vízellátása, ami azt jelentette, hogy a legkritikusabb időszakban 2 WC szolgált ki 800 embert, emiatt lemondták az auditot. Még nem tudni az új időpontot.

Annyit viszont tudunk, hogy amikor "off-site event" lesz, vagyis csapatépítő tréningre megyünk valahová a vadonba, kockázatelemzést kell végezni minden feladattal kapcsolatban. Erika, ti csináltatok ilyet a biciklisnap előtt?

Nincsenek megjegyzések: